HMEΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Συντάκτης: Πάνου Δημήτριος, Εκπαιδευτικός ΠΕ70

Το Υπουργείο  Παιδείας , αναγνωρίζοντας τη «παρεμβατική δυναμική» του Σχολικού Αθλητισμού, της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε με την 143571/Γ4/10-09-2014 Υ.Α. ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους. Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού συνδέεται με κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού/συμπεριφορικού πεδίου που υλοποιείται βιωματικά μέσα από το Σχολικό Αθλητισμό καθ? όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.  Στις σχολικές μονάδες της χώρας δεν γίνονται μαθήματα αλλά διοργανώνονται αθλητικές και άλλες – επικουρικές ως προς το θεματικό άξονα – εκδηλώσεις.

Επισημαίνεται ότι βασική επιδίωξη του σχολικού αθλητισμού στα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν, να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης Παιδείας, που ο Αθλητισμός δύναται να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης. 

Πιστό στο γράμμα και στο πνεύμα των παραπάνω, το Σχολείο μας επισκέφτηκε σήμερα τις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου «Α.Ο. Καβάλα» . Μέσα από ένα καλοδομημένο  πρόγραμμα  δράσης που σχεδίασαν οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής κ. Πατεράκης Νικόλαος και κ. Φτωχογιάννη Ελένη που περιελάμβανε ενδοσχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου για τα παιδιά των Ε΄ και ΣΤ΄τάξεων και Kids athetic ( παιδικός στίβος) για τα παιδιά των μικρότερων τάξεων  και πιο αναλυτικά …βατραχάκια – άλμα χωρίς φόρα για τα παιδιά της Α΄ τάξης, σκυταλοδρομία ταχύτητας και με εμπόδια -σλάλομ τύπου «πήγαινε -έλα» για τα παιδιά της Β΄ τάξης , σταυρωτά άλματα -αλματάκια με τα δυο πόδια με αλλαγές κατεύθυνσης για τα παιδιά της Γ΄ τάξης και «φόρμουλα 1» -σκυταλοδρομία σε τρία σκέλη , επίπεδο με κουτσό, με εμπόδια και ταχύτητα σλάλομ για τα παιδιά της Δ΄ τάξης) , οι μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου μας είχαν τη δυνατότητα  να νιώσουν τη χαρά της προσπάθειας και της προσωπικής και ομαδικής επιτυχίας… Με τον τρόπο αυτό περάσαμε στους μαθητές μας το μήνυμα της φετινής ημέρας σχολικού αθλητισμού: «Νιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους».

Και του χρόνου!

 

img_3926

img_3930

img_3925

img_3917

img_3919

img_3920

img_3915

img_3910

img_3909

img_3902

img_3903

img_3908

img_3898

img_3899

img_3900

img_3897

img_3896