HΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Συντάκτης: Δημήτριος Πάνου, Εκπαιδευτικός ΠΕ70

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. εναρμόνισε  την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 η οποία εορτάστηκε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019.

Κεντρικός στόχος ήταν η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου» οι μαθήτριες και μαθητές του Σχολείου μας μετέβησαν συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς με αστικά λεωφορεία στον αθλητικό χώρο του γηπέδου του ΠΑΟΚ Καβάλας  (στρατόπεδο Κοτσάλου) κι εκεί  υλοποιήθηκαν  εντός του σχολικού ωραρίου πολλές  αθλητικές δράσεις (μεμονωμένα και συνδυαστικά) σχεδιασμένες από τους εκπαιδευτικούς ΠΕ11 του Σχολείου μας κ. Γκίκα Δήμο και κ. Μηλιάδου Βασιλική:

  • αερόβιες κινητικές δραστηριότητες : βάδην, τρέξιμο, σκυταλοδρομία, σχοινάκι
  • ομαδικά -ατομικά αθλήματα: ποδόσφαιρο 5Χ5 και χειροσφαίριση,  (με δημιουργία μικτών ομάδων).

Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για τις μαθήτριες και τους μαθητές μας να συνδυάσουν την άθληση με την ψυχαγωγία και να εορτάσουν με τον καλύτερο τρόπο την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019.