HMEΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2022

Συντάκτης: Δημήτριος Ζ. Πάνου, Εκπαιδευτικός ΠΕ70

Στο πλαίσιο της εναρμόνισης του εορτασμού της 9 ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής, κλήθηκαν οι σχολικές μονάδες της Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης της χώρας να οργανώσουν και να υλοποιήσουν αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, προκειμένου να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία. Στόχος της σχολικής κοινότητας, μέσω των αθλητικών δράσεων και δραστηριοτήτων, είναι η αναβάθμιση της Φυσικής Αγωγής, προς όφελος όλων των μαθητών/μαθητριών.

Κεντρικός στόχος ήταν η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Με σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» οι μαθήτριες και μαθητές του Σχολείου μας μετέβησαν συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς στον χώρο των γηπέδων 5Χ5 του κ. Σίμου Ανθουλάκη (στην περιοχή των Σφαγείων) τη Δευτέρα 3/10/2022 κι εκεί  υλοποιήθηκαν  εντός του σχολικού ωραρίου πολλές  αθλητικές δράσεις (μεμονωμένα και συνδυαστικά) σχεδιασμένες από την εκπαιδευτικό ΠΕ11 του Σχολείου μας κ. Φτωχογιάννη Ελένη.

Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για τις μαθήτριες και τους μαθητές μας να συνδυάσουν την άθληση με την ψυχαγωγία και να εορτάσουν με τον καλύτερο τρόπο την 9η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022 και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

εικόνα_Viber_2022-10-03_14-43-27-302