ΕΟΡΤΗ 3 ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου  η αγία μας εκκλησία εορτάζει τη μνήμη των Αγίων  ενδόξων τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Γιορτάζουμε 3 μεγάλες εκκλησιαστικές μορφές  που είναι οι   προστάτες των Γραμμάτων και της Παιδείας. Γιορτάζει λοιπόν το σχολείο μας, γιορτάζουμε όλοι,  δάσκαλοι και μαθητές και το σχολείο μας θα τιμήσει τη μνήμη τους με εκκλησιασμό και αρτοκλασία στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού. Θα έρθουμε λοιπόν όλοι κανονικά τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στο σχολείο μας  στις 08.10 και θα πάμε όλοι μαζί στην εκκλησία . Όσοι μαθητές μας επιθυμούν μπορούν να προετοιμαστούν και να κοινωνήσουν. Μετά τη Θεία Λειτουργία θα επιστρέψουμε στο σχολείο, περίπου στις 09.30-09.45,  θα μοιράσουμε τον άρτο στους μαθητές μας και θα σχολάσουμε. Το Ολοήμερο τμήμα του σχολείου δε θα λειτουργήσει όπως επίσης και το πρόγραμμα σίτισης δεν θα πραγματοποιηθεί και δε θα γίνει η διανομή των γευμάτων. Ενημερώνουμε τους γονείς και τους κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας ότι τα παιδιά θα αποχωρήσουν απο το σχολείο περίπου στις 09.45 – 10.00. Αυτή την ώρα θα πρέπει να έρθουν στο σχολείο για να τα παραλάβουν.

Την ίδια ημέρα στις 10.00 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παύλου θα τελεστεί αρτοκλασία και μνημόσυνο στη μνήμη των θανόντων εκπαιδευτικών στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Προκόπιος. Το σχολείο μας θα στείλει αντιπροσωπεία στον Άγιο Παύλο που θα αποτελείται από το σημαιοφόρο και τους παραστάτες που ορίστηκαν για το χρονικό διάστημα μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2017 (παιδιά από το 2ο τμήμα της ΣΤ΄ τάξης  που συμμετείχαν στο τμήμα της σημαίας στην  παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου). Με τα παραπάνω παιδιά θα αποχωρήσουμε από την εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στις 09.00 έτσι ώστε να μεταβούμε στον Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου.

Τέλος στα πλαίσια της ίδιας εορτής την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου τις δυο τελευταίες ώρες ( 11.45 – 13.15) θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας  εκδήλωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με την παρουσίαση power point με τη ζωή και το έργο των 3 Ιεραρχών . Την εκδήλωση θα παρακολουθήσουν οι μαθητές των τάξεων Γ΄  -ΣΤ΄.

Χρόνια Πολλά σε όλους, οι 3 Ιεράρχες να μας φωτίζουν και να μας δυναμώνουν στο σχολικό μας έργο.

Από τη διεύθυνση του σχολείου