ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι μαθητές του σχολείου μας τίμησαν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου οργανώνοντας την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 μια πολύ όμορφη γιορτή και συμμετέχοντας την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016 στη μαθητική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην Παραλιακή Λεωφόρο, από το ύψος του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας μέχρι το χώρο του Λιμεναρχείου.

Πιο αναλυτικά οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου. Αρχικά επιδόθηκε η σημαία στο σημαιοφόρο του σχολείου Παναγιωτίδη Παναγιώτη  από τον διευθυντή του σχολείου ο οποίος ανακοίνωσε και τους  μαθητές και τις μαθήτριες που θα πλαισιώσουν τη σημαία μας ( παραστάτες) . Πιο αναλυτικά παραστάτες ορίστηκαν οι Σαραφούδης – Χατζηγεωργίου Ορέστης, Φραγγοπούλου Άννα, Κλέβερ Χριστίνα, Σκαπέρδα Μαρία και Νεγρεπόντη Βασιλική. Στη συνέχεια έγινε η έπαρση της σημαίας και μετά όλοι μεταφερθήκαμε  στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας   όπου πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Η γιορτή  ξεκίνησε με την ομιλία του δασκάλου της ΣΤ΄ τάξης κ. Πάνου ο οποίος μίλησε για τη μεγάλη ημέρα της 28ης Οκτωβρίου στην ιστορία του Ελληνικού Έθνους. Στη συνέχεια οι μαθητές της Γ2 και της Δ2 τάξης απήγγειλαν ποιήματα ενώ οι μαθητές της Γ1 και της Δ1 τάξης παρουσίασαν τα θεατρικά δρώμενα «Τα κανόνια της ειρήνης» και » Με το χαμόγελο στα χείλη » αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των γονέων τους που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Επίσης από τα παιδιά της Γ΄ και της Δ΄ τάξης ακούστηκαν τα τραγούδια «Ειρήνη», «Κορόιδο Μουσολίνι», » Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει» και «Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του». Τη  γιορτή  έκλεισε ο διευθυντής του σχολείου διαβάζοντας ένα μικρό απόσπασμα από την ομιλία του Στρατή Μυριβήλη το 1960 στην Ακαδημία Αθηνών με θέμα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου , απόσπασμα που συγκίνησε το ακροατήριο.  Την εορταστική εκδήλωση επιμελήθηκαν οι δασκάλες της Γ΄ και Δ΄ τάξης ( Πορφυριάδου Αγαθή, Ρούμκου Ελένη, Ζουμπουλίδου Νικολέττα και Κουμαρίδου Μαρία) ενώ βοήθησαν επίσης ο μουσικός του σχολείου Σαραντίδης Σταύρος, η θεατρολόγος Ρουσοπούλου Αικατερίνη και η Εικαστικός Πουρίδου Βασιλική. Τη γιορτή  μας τίμησαν με την παρουσία τους μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων καθώς και πλήθος γονέων και φίλων του σχολείου μας.

Την ίδια ημέρα στις 11.30 ο  σημαιοφόρος , οι παραστάτες και η ταμπελοφόρος του σχολείου μας,  συνοδευόμενοι από τον διευθυντή του σχολείου και την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Φτωχογιάννη Ελένη συμμετείχαν στην κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.

Την επόμενη ημέρα Παρασκευή 28 Οκτωβρίου ο σημαιοφόρος και οι παραστάτες του σχολείου συνοδευόμενοι από τον διευθυντή του σχολείου παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια τη δοξολογία στην ενορία του σχολείου μας στον Ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Ακολούθησε στις 12.00 η συμμετοχή του σχολείου μας στη μαθητική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην Παραλιακή Λεωφόρο, από το ύψος του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας μέχρι το χώρο του Λιμεναρχείου.

Συγχαρητήρια σ? όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας που συμμετείχαν με περηφάνια και σεβασμό στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Είναι χρέος και καθήκον μας να θυμόμαστε τις θυσίες των προγόνων μας . Η 28η Οκτωβρίου θα αποτελεί για πάντα  ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του Ελληνικού Έθνους.

Πατεράκης Νικόλαος

Διευθυντής του Σχολείου