ΣΧΟΛΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Αξιότιμοι γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας τοποθετήθηκε ψυχολόγος, η κ. Σταματία Λέντζη, η οποία θα βρίσκεται στο χώρο του σχολείου κάθε Τρίτη 09:00-13:15 και καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους 2023-2024.

Έργο της είναι η παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, ενημέρωσης και συμβουλευτικής σε μαθητές, γονείς/κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς. Στόχος των παρεμβάσεών της είναι η διασφάλιση και προάσπιση της ψυχικής υγείας των μαθητών/τριών και η προώθηση του εκπαιδευτικού έργου.

Η ψυχολόγος θα ασκεί τα καθήκοντά της σε ιδιαίτερο χώρο του σχολείου ή μέσα στην τάξη, ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών/τριών και το είδος της παρέμβασης. Οι υπηρεσίες της παρέχονται σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας της ειδικότητας, ο οποίος διασφαλίζει το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων και πληροφοριών των μαθητών και των οικογενειών τους.

Όσοι γονείς/κηδεμόνες επιθυμούν να συναντήσουν την ψυχολόγο στο χώρο  του σχολείου μας, μπορούν να απευθυνθούν τηλεφωνικά στη διεύθυνση του  σχολείου ώστε να προγραμματίσουν ραντεβού.

Όσον αφορά τους μαθητές/-τριες επισημαίνεται  ότι προκειμένου να πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη ατομική παρέμβαση στον μαθητή/τρια, απαιτείται η έγγραφη συγκατάθεση του γονέα/κηδεμόνα  που μπορείτε να τη βρείτε εδώ.