«Κινητά στο Σχολείο; Περιορισμοί-Προκλήσεις-Προοπτικές»

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση συμμετοχής σε Διαδικτυακή Ημερίδα του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Α.Μ.Θ. με θέμα: «Κινητά στο Σχολείο; Περιορισμοί-Προκλήσεις-Προοπτικές»

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Μέρος της αποστολής των Περιφερειακών Κέντρων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού είναι η στήριξη του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων, καθώς και η επιστημονική και παιδαγωγική ενίσχυση των εκπαιδευτικών. Στο πλαίσιο αυτής της αποστολής και των αρμοδιοτήτων του, το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕ.Κ.Ε.Σ. ΑΜΘ) συνεχίζει τις προγραμματισμένες δράσεις του για τη φετινή σχολική χρονιά και σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε τη Διαδικτυακή Ημερίδα με τίτλο “Κινητά στο Σχολείο; Περιορισμοί, Προκλήσεις, Προοπτικές”.

Η Ημερίδα αποφασίστηκε να διοργανωθεί, σύμφωνα με την υπ. αρ. 26/31-03-2021 πράξη της Ολομέλειάς του ΠΕ.ΚΕ.Σ. Α.Μ.Θ. με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με σκοπό να ανοίξει στην ευρύτερη σχολική κοινότητα η συζήτηση, να εκφραστούν οι προβληματισμοί και να διατυπωθούν προτάσεις σχετικά με την παιδαγωγική αξιοποίηση των κινητών ηλεκτρονικών συσκευών στην εκπαίδευση. Η Διαδικτυακή Ημερίδα προγραμματίστηκε να πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 22 Μαΐου 2021, ώρες 19.00-21.00 στην διαδικτυακή διεύθυνση του WebEx Event, (Webex Event Link): https://minedu-secondary2.webex.com/minedusecondary2/onstage/g.php?MTID=e82ebe99b1b8317db17d5a7e85360111b Event number: 121 347 8920 (για σύνδεση μέσω εφαρμογής σε κινητό/tablet) Event password: 1234 ενώ ταυτόχρονα θα μεταδίδεται και από το κανάλι του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. ΑΜΘ στο ΥouTube: https://www.youtube.com/channel/UCYg8rWMvfvlrTFyQ6irL5iw ή (συντόμευση) https://www.youtube.com/ΠΕΚΕΣΑνΜακεδονίαςκαιΘράκης

Θα συμμετέχουν ως ομιλητές οι:

1. Κωνσταντίνος Σαλπασαράνης, Σύμβουλος Α´ Πληροφορικής του ΙΕΠ «Κινητή μάθηση: Σκέψεις για το παρόν και το μέλλον της»

2. Αναστάσιος Μικρόπουλος, Καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων «Ποια είναι η προστιθέμενη παιδαγωγική αξία των κινητών;» 3. Αλιβίζος (Λοΐζος) Σοφός, Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου “Quo vadis mobile learning? Προτάσεις για μια Διδακτική Κινητής Μάθησης”

4. Θανάσης Χατζηλάκος, Καθηγητής Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και Ινστιτούτο Κύπρου “Απαγορεύονται τα κινητά στο σχολείο”: Προστασία για ουσιαστική μόρφωση ή σκοταδισμός, φοβία και τεμπελιά;

Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης ηλεκτρονικά, μετά τη διεξαγωγή της ημερίδας.

Ο Οργανωτικός Συντονιστής

Δρ. Νικόλαος Ανταμπούφης

1