ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016-2017

 

Συντάκτης: Πάνου Δημήτριος, Εκπαιδευτικός ΠΕ70

ΤΕΤΑΡΤΗ 7/6/2017

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017  το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Σχολείου μας εκδήλωση με την ευκαιρία λήξης του σχολικού έτους 2016-2017 την οποία τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί γονείς, κηδεμόνες και συγγενείς των μαθητών- μαθητριών μας . Στην αρχή της εκδήλωσης ο διευθυντής  κ. Πατεράκης Νικόλαος έκανε έναν σύντομο απολογισμό της χρονιάς που σε λίγες ημέρες τελειώνει και στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριές μας ανέλαβαν δράση σε μια γιορτή που τα είχε όλα: χορό, τραγούδι, παιχνίδι, συγκίνηση…

Την αρχή έκανε η Α΄ τάξη παρουσιάζοντας ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό δρώμενο με σημείο αναφοράς τη θάλασσα.

Το «τραγούδι του ψύλλου» χάρισε άφθονα χαμόγελα σε όλους τους θεατές ενώ στη συνέχεια τα «ναυτάκια» μας κουρασμένα από τη σκληρή δουλειά πήραν τις κοπέλες τους στην «κάτω γειτονιά» και χόρεψαν αφού «βγήκανε τ’ άστρα»…

Η  Β΄τάξη προσέγγισε περιβαλλοντικά ζητήματα και μέσα από τον χορό, το τραγούδι  και το θεατρικό παιχνίδι δίδαξε σε όλους μας την αγάπη για το δάσος . Τα όμορφα τραγούδια και οι χορογραφίες που αναπαριστούσαν την πυρκαγιά στο δάσος, την προσπάθεια των πυροσβεστών για κατάσβεση και την αναδάσωση μετά την καταστροφή θα μείνουν καιρό  χαραγμένες στη μνήμη μας.

Τα παιδιά της Γ΄τάξης μας θύμισαν τι πέρασαν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς: μαθήματα, διαγωνίσματα, αριθμοί, κλάσματα, σχήματα, εκθέσεις, Ιστορία, πρωινό ξύπνημα…. κι όμως…. μέσα από τον σατιρικό έμμετρο λόγο τους έβγαινε μια αγάπη, μια φιλομάθεια, μια διάθεση να κατακτήσουν τον κόσμο της γνώσης…

Τα παιδιά της Ε΄τάξης ετοίμασαν ένα θεατρικό δρώμενο για τον… καλύτερο μαθητή, ή μάλλον τους … καλύτερους μαθητές, αφού κατάφεραν με τις απαντήσεις τους να κάνουν τη «δασκάλα» τους  να φύγει…  απογοητευμένη. Τραγούδησαν επίσης με τη συνοδεία του εκπαιδευτικού του  μαθήματος της Μουσικής  στο ακορντεόν πολλά τραγούδια ενθουσιάζοντας το κοινό!

Τα παιδιά της ΣΤ΄τάξης χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από πολλά μέρη της πατρίδας μας πλαισιωμένα από παιδιά μικρότερων τάξεων θυμίζοντας σε όλους μας ότι η παράδοσή μας είναι αυτή που μας ενώνει με τις ρίζες μας και αποτελεί το εφαλτήριο που πατώντας επάνω του θα πορευτούμε στο μέλλον στην εποχή της παγκοσμιοποίησης.

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από παιδιά όλων των ηλικιών από τα απογευματινά μαθήματα που γίνονται στο Σχολείο και στο τέλος της βραδιάς όλοι μαζί φάγαμε σουβλάκια (που έψηναν μέλη του Συλλόγου) και διασκεδάσαμε με τους παραδοσιακούς, έντεχνους και λα’ι’κούς,  ήχους της ζωντανής ορχήστρας που μερίμνησε να φέρει  ο πολύ δραστήριος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων .

ΤΕΤΑΡΤΗ 14/6/2017

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 στις 10.00 π.μ. στον αύλειο χώρο του Σχολείου πραγματοποιήθηκε το β΄μέρος των εκδηλώσεων για τη λήξη του σχολικού έτους 2016-2017 με τη συμμετοχή και πολλών γονέων, κηδεμόνων και συγγενών των μαθητών- μαθητριών μας που  μας τίμησαν με την παρουσία τους .

Στην αρχή της εκδήλωσης τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης με λόγια συγκινητικά αποχαιρέτισαν τους μικρότερους συμμαθητές τους και το Σχολείο που για έξι ολόκληρα χρόνια στάθηκε το δεύτερο σπίτι τους κάνοντάς μας όλους να κλάψουμε καθώς αφ’ ενός θυμηθήκαμε τα παιδικά μας χρόνια και αφ΄ετέρου στα μάτια των παιδιών αυτών βλέπουμε όλοι την ελπίδα για το μέλλον.

Στη συνέχεια έγιναν τα παιχνίδια- σκυταλοδρομίες ανάμεσα στα τμήματα όλων των τάξεων . Οι μαθητές και μαθήτριες  αγωνίστηκαν  για τις ομάδες τους δυναμικά, με πάθος και ένταση σε διάφορα πολύ διασκεδαστικά και καλά οργανωμένα παιχνίδια- σκυταλοδρομίες μας σκορπίζοντας σε όλους μας χαμόγελα!

Στο τέλος της εκδήλωσης σε όλα τα παιδιά προσφέρθηκε παγωτό- προσφορά από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που είναι πάντα κοντά στο Σχολείο, σ’ εμάς τους Εκπαιδευτικούς και στα παιδιά και που οφείλουμε γι’ αυτόν τον λόγο να ευχαριστήσουμε θερμά!

Και του χρόνου!

Να μας έχει ο Θεός γερούς πάντα ν’ ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε!!!

Καλή αντάμωση τον Σεπτέμβρη!!!

Αγαπητά μας παιδιά της ΣΤ΄τάξης, θα σας θυμόμαστε πάντα με αγάπη… Θα παρακαλάμε τον Θεό να σας έχει καλά και θα σας παρακολουθούμε από μακριά να μεγαλώνετε, να προκόβετε και να γίνεστε καλοί άνθρωποι και χρήσιμοι πολίτες… και θα είστε εσείς που μετά από χρόνια κρατώντας τα από το χεράκι θα φέρετε στο Σχολείο μας τα δικά σας παιδιά… γιατί όπου κλείνει ένας κύκλος ανοίγει ένας άλλος!!!

Καλό Καλοκαίρι σε όλους!!!

DSCN5661

DSCN5672

DSCN5676

DSCN5679

DSCN5680

DSCN5685

DSCN5686

DSCN5690

DSCN5692

DSCN5693

DSCN5699

DSCN5803

DSCN5808

DSCN5810

DSCN5814

DSCN5819

DSCN5820