HΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2023

Συντάκτης: Δημήτριος Ζαχ. Πάνου, Εκπαιδευτικός ΠΕ70

Η 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023 εορτάστηκε σήμερα Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, στο πλαίσιο εναρμόνισής της με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με κοινό σύνθημα: «Η Κίνηση δίνει Ζωή»,  προκειμένου να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και την ευημερία του ατόμου.

Κεντρικός στόχος ήταν η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Με σύνθημα «Η Κίνηση δίνει Ζωή» οι μαθήτριες και μαθητές του Σχολείου μας μετέβησαν συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς στον χώρο των γηπέδων 5Χ5 του κ. Σίμου Ανθουλάκη (στην περιοχή των Σφαγείων)  κι εκεί  υλοποιήθηκαν  εντός του σχολικού ωραρίου πολλές  αθλητικές δράσεις (μεμονωμένα και συνδυαστικά) σχεδιασμένες από την εκπαιδευτικό ΠΕ11 του Σχολείου μας κ. Ελένη Φτωχογιάννη.

Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για τις μαθήτριες και τους μαθητές μας να συνδυάσουν την άθληση με την ψυχαγωγία και να εορτάσουν με τον καλύτερο τρόπο τη 10η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023 και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

εικόνα ΗΣΑ 2023