Η ΠΡΩΤΗ ΤΑΞΗ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Το ζήτημα της διατροφής είναι πάντα επίκαιρο και σημαντικό. Η διατήρηση της υγείας του ανθρώπου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την καλή διατροφή. Έχει αποδειχθεί και στατιστικά ότι η συχνότητα της εμφάνισης διάφορων ασθενειών και γενικά η υγεία ενός ολόκληρου λαού βρίσκεται σε άμεση σχέση με την ποιότητα βασικά και την ποσότητα κατά δεύτερο λόγο της διατροφής.

Ιδιαίτερα οι διατροφικές συνήθειες των παιδιών βρίσκονται πάντα στο προσκήνιο όχι μόνο για τους ερευνητές, αλλά και για τους ανθρώπους που ασχολούνται καθημερινά με τη διατροφή των μικρών μας φίλων. Συχνά τα όσπρια και τα λαχανικά παραγκωνίζονται από το διαιτολόγιο ή δεν αποτελούν δημοφιλές γεύμα για τα παιδιά. Η στάση τους  απέναντι σ’ αυτές τις ομάδες τροφίμων μπορεί να αλλάξει, αν γνωρίσουν καλά τα είδη και τις ιδιότητες των οσπρίων και των λαχανικών και νιώσουν οικεία προς αυτά.

Έτσι λοιπόν κι εμείς ασχοληθήκαμε φέτος, στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων,  με την υγιεινή διατροφή. Κάναμε την αλφαβήτα της διατροφής, δημιουργήσαμε πιάτα με τροφές που πρέπει να υπάρχουν  στο καθημερινό μας τραπέζι και αναφέραμε αυτές που πρέπει να τρώμε μια δυο φορές την εβδομάδα ή και τον μήνα.

Τελειώνοντας την πρώτη τάξη του δημοτικού, στην παρουσίαση των δραστηριοτήτων μας, δραματοποιήσαμε το θεατρικό «Όσπρια, λαχανικά και φρούτα», χορέψαμε το γνωστό τραγούδι «Tο χοντρό μπιζέλι» και τραγουδήσαμε το τραγούδι «Ντομάτες ζουμερές» από το μιούζικαλ η «Μελωδία της ευτυχίας». Οι γονείς των παιδιών με μεγάλη προθυμία προσέφεραν εδέσματα με βάση τα φρούτα και τα λαχανικά. Τους ευχαριστούμε θερμά για αυτό. Ευχαριστούμε επίσης τον μουσικό του σχολείου μας κ. Παπαμόσχου  Παναγιώτη καθώς και τις κυρίες Αναστασιάδου Κασσιανή, Δημητριάδου Μανασούλα και Καρατσιόρα Βασιλική για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Συντάκτρια κειμένου: Κόκοτα Λαμπρινή

2 1 3 4 5 6 7 8 9 10