ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ


Συντάκτης: Δημήτριος Ζαχ. Πάνου, Εκπαιδευτικός ΠΕ70

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Oι μαθητές και οι μαθήτριες θα επιστρέψουν στα θρανία την Τρίτη, 3 Μαΐου 2022, αφού ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς μεταφέρθηκε τη Δευτέρα 2 Μαΐου, ημέρα που θα άνοιγαν κανονικά τα σχολεία.

Με το άνοιγμα των Σχολείων οι μαθητές και οι μαθήτριες δε θα υποχρεούνται πια σε τακτικό, προσυμπτωματικό, αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test) σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο που θα ισχύσει  μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Ωστόσο, ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος θα είναι απαραίτητος  στα παιδιά με συμπτώματα.

Στη νέα αυτή φάση ο έλεγχος- όχι μόνο στα παιδιά αλλά γενικά στη σχολική κοινότητα- θα επικεντρώνεται στα άτομα με συμπτώματα. Παραμένουν σε ισχύ όλα τα βασικά μέτρα και η συστηματική ιχνηλάτηση των επαφών του κρούσματος. Εάν δηλαδή εντοπίζεται με Covid ένα παιδί θα εφαρμόζεται άμεσα έλεγχος σε όλους τους συμμαθητές με τη χρήση δύο self τεστ, την πρώτη και την τέταρτη μέρα μετά τη διάγνωση του κρούσματος.

Επειδή αυτή την περίοδο υπάρχουν και ιώσεις, οι γονείς και κηδεμόνες, θα πρέπει να επικοινωνείτε με τον παιδίατρο σε κάθε περίπτωση που το παιδί εμφανίζει συμπτώματα ασθένειας και θα γίνεται στα παιδιά τεστ για COVID (αν υπάρχει τέτοια σύσταση από τον γιατρό).
Καλή Αντάμωση!!!